website van Anneke Laurman website van Anneke Laurman

HAARANALYSE EN NUTRITIONAL BALANCING

Als aanvullende diagnostiek kan het laten maken van een haaralyse veel belangrijke informatie opleveren. Haaranalyse kan onderdeel uitmaken van de totale behandeling, na uitgebreide intake en altijd in overleg met de cliënt. 

Een haarmonster, afgeknipt dichtbij de hoofdhuid, kan een schat aan informatie opleveren. Met een haaranalyse worden 21 mineralen en de hoeveelheid toxische stoffen in het haar gemeten. Bloedonderzoek is een momentopname en geeft vaak geen afwijkingen te zien of pas in een later stadium, als de grens tussen gezondheid en ziekte al gepasseerd is. Voor veel mensen die wel klachten hebben, maar waarbij geen afwijkingen worden gevonden, kan haaranalyse een zeer betrouwbare verklaring geven voor de klachten.

Met een haaranalyse kun je de mineralenstatus van de afgelopen 3 maanden in kaart brengen. De gevonden hoeveelheid en onderlinge verhouding van de mineralen geeft een goede indicatie over de toestand van ons lichaam. Daardoor is er een betrouwbaar overzicht te geven van de stofwisselingssnelheid, darmfunctie, eiwit- en koolhydraatvertering, de mate van stress, het immuunsysteem en de activiteit van de bijnieren en schildklier. Mineralen zijn immers zeer belangrijk in ons lichaam en vervullen talrijke functies om ons gezond te houden. Mijn ervaring is dat de meeste cliënten zichzelf zeer herkennen in het profiel en de uitslag van de analyse.

NUTRITIONAL BALANCING

De haaranalyse levert de basis voor een uniek plan van aanpak, Nutritional Balancing genaamd. Hierbij gaat het niet over het behandelen van een speciale ziekte of kwaal, maar het is een zeer holistische aanpak van een verstoord lichamelijk en emotioneel evenwicht. Het is ook niet gebaseerd op het simpelweg aanvullen van mogelijke tekorten. Nauwkeurig op de onderzochte persoon afgestemde supplementen met specifieke mineralen, vitamines en enzymen worden in dit programma ingezet. Daarom is Nutritional Balancing maatwerk.

Wanneer de speciale supplementen in de juiste hoeveelheid en samenstelling worden toegediend, kan het zenuwstelsel tot rust komen, de uitscheidingsorganen gaan hun werk naar behoren doen, zodat de toxische stoffen weer kunnen worden uitgescheiden, de darmfunctie herstelt, waardoor het lichaam vanzelf van binnenuit opruiming houdt en de balans zal herstellen. Na ongeveer 3 á 4 maanden zal een tweede analyse nodig zijn. Op basis van deze gegevens zal het programma indien nodig worden bijgesteld.

In de meeste gevallen is er binnen 3 tot 6 maanden al opmerkelijk resultaat. Veel cliënten ervaren niet alleen toename van fysiek welbevinden, maar voelen ze zich rustiger, opgewekter, slapen beter en zijn stressbestendiger. Echter, om een blijvend resultaat te houden, zal er langere tijd gemoeid zijn, afhankelijk van de ernst van de situatie en de klachten.

Klik hier om meer te lezen.

Nieuwsbrief:

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief:

Naam:
E-mailadres: